ჟურნალისტი, ზურაბ ბაუჟაძე:
“ეთნოგრაფიულ ჩანაწერებში ნაკლებად ან საერთოდ არ გვხვდება პასქის ცხობის შესახებ ჩანაწერები. უფრო სწორად იმდრნად მცირე რომ აქაიქ თუ გამოკრთება და მხოლოდ ლოკალურ ხასიათს ატარებს.
უამრავი ადამიანი კი (45 წლის ზევით შორეულ სოფლებში მცხოვრებლებიც თავიანთ მოგონებებში პასქის ცხობის რიტუალს ვერ იხსენებს).
ჰოდა, ერთი კითხვა მაქვს, ეს ბებიების რეცეპტები და თანაც ათასობით, საიდან “გააძრეთ”?
თუ ეგეც იმ კულინარიული შოუს მონაწილე გოგოსავითაა, ავოკადოს სოუსი ბებიის რეცეპტრბიდან მაქვსო და ავოკადო ბრბიამისს ჟურნალშიც ტომ არ ჰქონდზ ნანახი?”
კომენტარები