იაპონიაში შიშობენ, რომ რძის დიდი რაოდენობით გადასხმა შეიძლება საჭირო გახდეს წლის ბოლოს.
იაპონურმა რძის მრეწველობამ გააძლიერა თავისი წარმოების შესაძლებლობები მას შემდეგ, რაც კარაქის დეფიციტი დაატყდა ქვეყანას 2014 წელს. თუმცა, ამ ზაფხულს რძის რაოდენობა გაიზარდა, რადგან გრილი ამინდი რძის ძროხების ზრდისთვის კარგ გარემოს ქმნიდა.
ინდუსტრიული ჯგუფები ახლა ხალხს მოუწოდებენ, მოიხმარონ რძე და სხვა რძის პროდუქტები ამ ზამთარში, რადგან ზამთრის არდადეგების დროს სასკოლო კვებაზე რძეზე მოთხოვნა შემცირდება.
იაპონიაში 2006 წლის შემდეგ ეს პირველი შემთხვევა იქნება, როცა დრენაჟში დიდი რაოდენობით რძე იღვრება.
სამინისტროს ცნობით, მიმდინარე წლის აპრილიდან ოქტომბრის ჩათვლით წარმოებული რძის რაოდენობა წინა წელთან შედარებით 2,6%-ით გაიზარდა.
იაპონიის რძის პროდუქტების ასოციაცია, თვლის, რომ ჭარბი რძის რაოდენობა ოქტომბრის წარმოების მოცულობიდან გამომდინარე, წლის ბოლოს მიაღწევს დაახლოებით 5000 ტონას.
იაპონიას ასევე ემუქრება უცხიმო რძის ფხვნილის რაოდენობის ზრდა, რომელიც არის რძემჟავა სასმელებისა და იოგურტის ინგრედიენტი.
კოვიდ-19-ის პანდემიის ფონზე რძეზე მოთხოვნის შემცირების გამო, უცხიმო რძის ფხვნილის წარმოება, რომლის შენახვაც დიდი ხნის განმავლობაშია შესაძლებელი, მკვეთრად გაიზარდა სკოლების დახურვისა და ბიზნესების მხრიდან მუშაობის დროებით შეჩერების მოთხოვნის შედეგად.
ძნელია ველოდოთ მოთხოვნის უეცარ აღდგენას ტკბილეულსა და სხვა პროდუქტებში რძის გამოყენებაზე, რადგან მოგზაურობის მოთხოვნა მალე მკვეთრად არ მოიმატებს, აცხადებენ იაპონიაში.
კომენტარები