პირველი ტორტი დაახლოებით 2000 წლის წინ შეიქმნა იტალიაში, სიტყვა ტორტი იტალიურად ნიშნავს მდიდრულად მორთულს, ასევე არსებობს თეორია, რომ ტორტი პირველად გამოიგონეს საბერძნეთში, რადგან სწორედ ამ ტერიტორაზე აღმოაჩინეს მორთული ნამცხვრების კვალი, მესამე მოსაზრებით, ის აღმოსავლური კულტურის ნაწილია. ასეა, თუ ის, ტორტი გახდა ყველა სადღესასწაულო დღის კულმინაცია.
რაც შეეხება ნამცხვრებს, მათი არჩევანი დღეს ბაზარზე ბევრნაირია, თუმცა, მე ყველაზე მეტად მაინც „მედოკი“ და „იდეალისკენ“ გამირბის თვალი. დაუდგენელია, ისინი ბიძაშვილები არიან, თუ დეიდაშვილები, რაც ზუსტად ვიცით, ისაა, რომ ორთავე ძალიან გემრიელია, ორთავემ გაუძლო დროს, დაატკბო არაერთი თაობა და უამრავ ადამიანს აჩუქა ბედნიერება. ამბობენ, რომ არ კინკლაობენ და არც ერთმანეთის შურთ, ასე, წყვილად დადიოდნენ დედამიწაზე და შემდეგ, ერთხელაც, „ტკბილ ქვეყანას“ მიადგნენ, აბა, ქვეყანა, რომელიც ტკბილია უჩვენოდ ვის გაუგიაო? ოღონდ, ერთი პირობა ჰქონდათ, ჩვენი ისტორია, გემო, განწყობა უცვლელად უნდა მიიტანოთ ადამიანებამდეო. ბოლოს გუშინ მივირთვი და კი, – ისევ ის გემოებია, ცნობილი, განსაკუთრებული.
დღეს მოგიყვებით,
რა ნიშნებით უნდა შეარჩიოთ ხარისხიანი ტკბილეული:
ყველაზე ხშირად დასმული კითხვა ესაა – სად სჯობს შევიძინო ტკბილეული? მაღაზიაში თუ საკონდიტროში? საკონდიტრო ქარხანაში, თუ კერძოდ უნდა შევუკვეთო?
პირველ რიგში, დარწმუნდით, რომ პირს, კომპანიას, სადაც ყიდულობთ ტორტს, ნამდვილად აქვს ხარისხის სერტიფიკატი.
იკითხეთ, მოწმდება თუ არა პროდუქტის ხარისხი ლაბორატორიაში და რამდენად უახლესი ტექნოლოგიითაა ლაბორატორია აღჭურვილი – რადგან, თუ თქვენ იყიდით ტკბილეულს პირისგან, ვინც არც ხარისხს აკონტროლებს და არც სერტიფიკატები გააჩნია, წინასწარ უნდა იყოთ მზად, რომ ის ვერ იქნება პასუხისმგებელი მის უსაფრთხოებაზე.
რა ღირს ? – ზოგი მწარმოებელი თვლის, რომ ტორტის გაფორმებაზე იმდენი დრო და ენერგია უნდა დახარჯოს, რომ შეუძლია ტკბილეულის ფასი სამჯერ გაზარდოს, ზოგი მწარმოებელი ცდილობს, ძველი, ნაცნობი გემო მოიტანოს თქვენამდე, მოხდენილი ვიზუალით, ახალი ტექნოლოგიების გამოყენებით. მთავარი პრინციპი ისაა, რომ ფასი უნდა პასუხობს პროდუქტს – ჩვენ უკვე შევთანხმდით, რომ არ არის აუცილებელი დაველოდოთ დღესასწაულებს საყვარელი ტორტების და ნამცხვრებვის დასაგემოვნებლად და თავად შეგვიძლია შევქმნათ ჩვენი დღესასწაულები, ამიტომაც, სასურველია საყვარელი ტკბილეული ფინანსურადაც ყველასთვის ხელმისაწვდომი იყოს.
ინგრედიენტები, რომლებზედაც ალერგიული რეაქცია გაქვთ – როცა ქარხანაში წარმოებულ ტკბილეულს ყიდულობთ, თქვენ ზუსტად იცით მისი შემადგენლობა, იცით, რომ ამ ტორტს წლებია ერთნაირად ამზადებენ თქვენთვის, იცით, რომ რეცეპტი უცვლელია და დღეში რამდენიმე ასეულობით მზადდება, შესაბამისად, რისკი იმისა, რომ თქვენ ტორტში ის პროდუქტი მოხვდეს, რომელიც არ წერია შეფუთვაზე და რომელზედაც ალერგია გაქვთ, ნოლის ტოლია.
ზომა და ვიზუალი – რამდენმა შეუკვეთეთ სხვა ზომის და ვიზუალის ტორტი და მიიღეთ სხვა? რამდენს ჩაგმწარდათ დღესასწაული? რამდენს გქონდათ იმედგაცრუება? ტკბილეულის ქარხანაში, თუ მაღაზიაში ტკბილეულის ყიდვისას, წინასწარ იცით, ხედავთ რას ყიდულობთ, იცით, პროდუქტის ზომა, წონა, ვიზუალი.
რაც მთავარია, ტკბილეულის ქარხნის დამზადებული ტორტი შეგიძლიათ თავად ქარხანასა, თუ მაღაზიაში ნებისმიერ დროს შეიძინოთ – გინდათ დღევანდელი დღე აქციოთ დღესასწაულად? არ დაგჭირდებათ ჯერ ძებნა, მერე ნახევარი ქალაქის გავლა, შეგიძლიათ, უახლოეს მაღაზიაში შეიძინოთ თქვენი საყვარელი პროდუქტი.
და ბოლოს შეფუთვა – შეფუთვა საკონდიტრო ნაწარმის რეალიზაციაში უმნიშვნელოვანეს როლს თამაშობს, დესერტის გემო, სუნი და შენახვის ვადა დამოკიდებულია შეფუთვის მახასიათებლებზე.
შეგახსენებთ, ტკბილი ქვეყანა 2006 წლიდან ბაზარზეა, მომხმარებელს ტკბილეულის უამრავ სახეობას სთავაზობს. ახერხებს ძველი და ახალი გემოებით დღემდე გაგვაოცოს და ეს ალბათ, იმის დამსახურებაცაა, რომ მუშაობს უახლესი ტექნოლოგიებით, რომლებიც ქარხანამ მსოფლიოს წამყვანი ქვეყნებიდან, როგორიცაა გერმანია, ავსტრია, იტალია, შემოიტანა. ტკბილი ქვეყნის პროდუქციის ხარისხის კონტროლი მუდმივად ხდება უახლესი ტექნოლოგიებით აღჭურვილ ლაბორატორიაში.
ტკბილი ქვეყნის ტკბილეული შეგიძლიათ შეიძინოთ საფირმო მაღაზიებში:
ქარვასლა, ც.დადიანის ქ. N7;
კარფურის შენობა – საბურთალო, სულხან ცინცაძის N5)
ან საწყობის მისამართზე – თბილისი, ნაძალადევის რაიონი, ვახტანგ ნინუას N 3.
(R)
კომენტარები